Spirulina - senovės atradimas
Daugiau nei 2 mlrd. metų gyvuojantys Spirulina dumbliai yra viena seniausių gyvybės rūšių. Spiruliną pirmieji atrado actekai Centrinėje Amerikoje ir pradėjo ją vartoti kasdien, kad gautų energijos ir jėgos.
Didesnį populiarumą pasaulyje Spirulina įgavo XX a. ištyrus Spirulinos maistines savybes. Buvo nustatyta, kad šis dumblis labai turtingas savo maistinėmis savybėmis - gausu baltymų, vitaminų ir mineralų, antioksidantų, amino rūgščių ir vitaminų. Spirulina ilgainiui tapo supermaistu, o žmonės netrukus pradėjo komercializuoti Spiruliną.
Įdomu tai, kad 1974 m. pirmojoje JT pasaulinėje maisto konferencijoje Spirulina oficialiai pripažinta, kaip galimas bado sprendimas pasaulyje. Spirulinos naudą pripažino NASA, Europos kosmoso agentūra, JT Maisto ir žemės ūkio organizacija ir daugelis kitų pasaulinių komercinių, akademinių ir humanitarinių subjektų.
Spirulina - puikus sprendimas veganams ir vegetarams, sportuojantiems, metantiems svorį ir stiprinantiems organizmą
Spirulinos sudėtyje yra didelis kiekis baltymų, mineralinių medžiagų, vitaminų bei amino rūgščių. Šis ekologiškas maistingųjų medžiagų šaltinis – puikus sprendimas ne tik sportuojantiems ar mėginantiems numesti svorį, bet ir norintiems išvalyti organizmą nuo toksinų, gerinantiems savo imuninės sistemos bei žarnyno veiklą.