Ingredientai:
80 g miltų
300-320 g riešutų sviesto
70 g mėgstamo sirupo*
2 v.š. kakavos miltelių
2 v.š. Chaga (arba Reishi) grybo miltelių
2 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
čija ar sezamo sėklų puošimui
*vietoje sirupo galite naudoti ir apie 60 g cukraus; tokiu atveju stebėkite konsistenciją - gali tekti dėti šiek tiek daugiau riešutų sviesto.
Gaminimo eiga:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių ir išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite riešutų sviestą su sirupu ir atidėkite į šalį.
3. Kitame dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus: miltus, kakavą, Čaga / Reishi grybo miltelius, kepimo miltelius ir druską.
4. Sausų ingredientų mišinį suberkite į didelį dubenį su riešutų sviestu ir kruopščiai išmaišykite - tai puikiai pavyksta šakute.
5. Rankomis iš tešlos suformuokite 2-3 cm skersmens rutuliukus, dėkite juos ant skardos ir delnais spustelėkite, kad suformuotumėte sausainius. Prieš šaudami kepti galite papuošti čija ar sezamo sėklomis.
6. Kepkite 10 minučių.
7. Išėmę iš orkaitės perkelkite sausainius ant grotelių, atvėsinkite ir ragaukite!