Ingredientai:
Pagrindui:
200 g migdolų miltų*
100 g tirpinto sviesto
1 a.š. vanilės ekstrakto
*galite naudoti paprastus iki trupinių sumaltus sausainius
Kremui:
500 g maskarponės sūrio
250 ml riebios grietinėlės
250 g riebios grietinės
100 g cukraus
60 ml šalto vandens
11 g želatinos miltelių
2 a.š. vanilės ekstrakto
1/2 citrinos sulčių
1 a.š. mėlynosios spirulinos miltelių
Puošimui: uogų, šviežių mėtų
Gaminimo eiga:
1. Paruoškite pyrago pagrindą: sumaišykite migdolų miltus (arba sumaltus sausainius) su tirpintu sviestu ir vanilės ekstraktu. Turi išeiti lipni masė.
2. Tolygiai išklokite ja kepimo formos dugną, paspauskite delnais, kad suformuotumėte tvirtą pagrindą.
3. Paruoškite kremą. Želatiną suberkite į nedidelį dubenėlį, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 5-10 minučių, kol išbrinks.
4. Maskarponės sūrį, grietinę, cukrų ir vanilės ekstraktą išplakite iki vientisos, purios masės. Įmaišykite citrinų sultis.
5. Į didelį dubenį supilkite grietinėlę, sudėkite maskarponės kremą ir išplakite iki vientisos masės.
6. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite virš garų vonelės (neužvirkite, nes tuomet želatina nesustings!). Šiek tiek atvėsinkite ją ir lėta srovele supilkite į kreminio sūrio masę, tuo pat metu kremą lėtai plakdami, kad želatina pasiskirstytų kuo tolygiau.
7. Paruoštą kremą padalinkite į dvi dalis ir į vieną jų įmaišykite 1 a.š. mėlynosios spirulinos miltelių.
8. Tuomet paimkite trečią dubenį ir į jį supilkite 1/2 mėlynos sūrio kremo masės ir 1/2 baltos sūrio
9. Metas sluoksniuoti! Ant pyrago pagrindo pirmiausia supilkite mėlyną kremą, o ant jo baltą.
10. Statykite pyragą į šaldytuvą nakčiai, kad pilnai sustingtų.
11. Prieš patiekdami papuoškite pyragą šviežiomis uogomis ir mėtų lapeliais.