Ingredientai:
100 g kokoso drožlių
3 v.š. agavų, klevų ar kito mėgstamo sirupo
50 ml kokosų pieno
2 v.š. (30 g) kokosų aliejaus
1 a.š. žaliosios arba mėlynosios spirulinos miltelių
Glaistui:
1 v.š. kokosų aliejaus
80 g juodojo šokolado (veganams - vegan šokoladas)
Gaminimo eiga:
1. Stačiakampį indą išklokite kepimo popieriumi.
2. Sumaišykite visus batonėliams skirtus ingredientus, sudėkite į pasiruoštą stačiakampį indą ir gerai suslėkite rankomis.
3. Perkelkite indą į šaldiklį ir palikite stingti 1 valandai.
4. Išimkite indą su batonėlių mase iš šaldiklio ir supjaustykite norimo dydžio batonėliais.
5. Ištirpinkite kokoso aliejų ir jame išlydykite šokoladą.
6. Merkite juos į šokoladą, tuomet sudėkite ant kepimo popieriaus, kad šokoladas pilnai sustingtų.
7. Jei norite, galite vėl batonėlius perkelti į šaldiklį papildomam pusvalandžiui.
8. Jei norite storesnio šokolado sluoksnio, batonėlius į šokoladą merkite du kartus.