Ingredientai:
500 ml riebios itin šaltos grietinėlės
200 ml kondensuoto pieno
4 a.š. persijotų matcha arbatos miltelių
1,5 a.š. vanilės ekstrakto
Gaminimo eiga:
Prieš gamindami didelį dubenį įdėkite į šaldytuvą ir palikite pusvalandžiui, kad atšaltų.
1. Nedideliame dubenyje sumaišykite kondensuotą pieną su vanilės ekstraktu.
2. Į atšaldytą dubenį supilkite grietinėlę, suberkite persijotus matcha arbatos miltelius ir plakite iki grietinėlė sustandėja.
3. Trečdalį išplaktos grietinėlės sudėkite į kondensuotą pieną ir lėtai išmaišykite. Tuomet grietinėle palengvintą kondensuoto pieno masę sudėkite į plaktos grietinėlės dubenį ir išmaišykite iki vientisos masės.
4. Perpilkite masę į šaldikliui tinkamus indelius, stuktelėkite dugnu į stalą, kad neliktų oro burbuliukų ir statykite į šaldiklį 4 valandoms, po dviejų valandų permaišykite.