Ingredientai:
1 vidutinis prinokęs bananas*
1 vidutinio dydžio trumpavaisis agurkas
180-240 ml pieno (galite naudoti ir augalinį!)
30 g špinatų arba kale kopūsto lapų
1 a.š. spirulinos / chlorellos miltelių
10 g kanapių sėklų branduolių arba čija sėklų
Pagaminimo eiga:
1. *Galite naudoti šviežią arba šaldytą! Naudojant šviežią glotnutis bus skystesnis, o naudojant šaldytą jis įgaus daugiau tekstūros, bus tirštesnis. Video recepte naudojamas šaldytas bananas.
2. Į maisto blenderį arba kokteilinę dėkite bananą, riekelėmis pjaustytą agurką, špinatus, sėklas.
3. Supilkite pieną ir dėkite šaukštelį spirulinos miltelių.
4. Plakite iki glotnutis taps vientisos, tirštos masės.
5. Jei glotnutis atrodo tirštokas, įpilkite dar pieno. Jei atrodo per skystas, dėkite ledo kubelių arba dar banano.