Ingredientai:
80 g kokoso drožlių
40 g kokoso miltų
170 g datulių be kauliukų
2 a.š. mėlynosios spirulinos miltelių / chlorelos / ciberžolės / juodųjų serbentų miltelių
3 v.š. kokoso sviesto (jei neturite, naudokite bet kokį riešutų sviestą)
3 v.š. agavų, klevų ar kito mėgstamo sirupo
1-2 v.š. kokosu aliejaus
žiupsnelis druskos
Gaminimo eiga:
1. Prieš gamindami išmirkykite datules: išimkite kauliukus ir užpilkite karštu vandeniu, palaikykite
bent 10 minučių.
2. Kokosų aliejų išlydykite.
3. Visus ingredientus sudėkite į kapoklę ar virtuvinį kombainą ir smulkinkite iki visi ingredientai gerai susimaišys. Jei sunkiai pavyksta, pilkite dar šiek tiek tirpinto kokosų aliejaus.
4. Rankomis formuokite rutuliukus. Jei norite, papildomai galite juos apvolioti kokoso drožlėse.
5. 1-2 valandoms įdėkite rutuliukus į šaldiklį, kad pilnai sustingtų. Laikyti galite šaldiklyje arba šaldytuve.